Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Vervolg op ingezonden brief H.B. “Stadhuis soap”

Vervolg op ingezonden brief H.B. over “de stadhuis soap van het College van B.en W.”

 

Geachte lezers van de Harlinger Courant,

Op onze ingezonden brief van 14 feb. over boven genoemd  onderwerp kregen we via de verschillende media veel reakties ,die voor de overgrote meerderheid positief en ondersteunend van aard waren. Onze dank daarvoor. Het versterkt ons in de overtuiging met deze aanpak op de goede weg te zijn. Dat is: op een belangrijk onderwerp/dossier onze aandacht richten en daarbij  een zo feitelijk mogelijk relaas geven over de gang van zaken en deze voor de burger proberen te duiden: bijv. wat dat voor hem betekent en wat het hem kost .

Uit de reacties komen een aantal opvattingen regelmatig terug. Zo waardeert men het artikel als duidelijk en helder en herkent men de beeldspraak van een soap.

Men vindt dat het college uit onmacht of onwil niet “professioneel” met het onderwerp omgaat en nalaat met goede plannen te komen. Over de hoeveelheid gemeenschapsgeld die er inmiddels al aan is besteed en de hoeveelheid die dit nog gaat kosten, spreekt men schande . Het algemene beeld is, dat er een voorkeur is voor nieuwbouw, bijv., maar niet exclusief, op het oude Aldi terrein en dat het goed moet worden gedaan, zonder geld te verspillen. Het parkeergemak is een belangrijke factor. Het voortbestaan en op een of andere manier in ere behouden van de Groenlandsvaarder vindt men van groot belang.

De suggestie dat het beter is niet met de pers te spreken, vindt men kwalijk, ook omdat dit de sfeer van achterkamertjes politiek versterkt. Van veel wat zich in de lokale politiek afspeelt zowel in de raad als daarbuiten heeft men nauwelijks een beeld en dat voedt wantrouwen en onvrede: waarom gaat het  zo stroperig als het gaat, wie worden er beter van en wat kost dat wel allemaal. Hoe zit dat met de controle op wat college en ambtenaren allemaal doen. En hoeveel invloed hebben die ambtenaren in dit hele verhaal?

Tot slot een waarschuwing van een van de respondenten : “Als de raad haar kritische rol niet invult, stelt ze niets meer voor en verliest ze haar toezichthoudende rol”.

Tot zover bovenstaand overzicht. Natuurlijk presenteren we  dit niet als resultaat van een gedegen onderzoek onder de bevolking. Wel vinden we het  een belangrijk signaal van betrokken burgers dat wij als politiek  buitengewoon serieus nemen.

Wordt vervolgd!

Bestuur en fractie van Harlinger Belang

Related Posts